úterý 28. dubna 2009

Traktůrek

V sobotu nás čeká další prima akce - Traktoriáda. Je tam program i pro děti, závody šlapacích traktůrků. A protože Radim má trakrtůrek vlastní, tak může předem trénovat. Na ulici jsme křídama namalovali trasu a může pilovat zručnost i rychlost.






Pampeliška







pondělí 27. dubna 2009

Rej ve školce

Tenhle týden mají ve školce rej čarodějů a čarodějnic. Ráno se po příchodu do školky převlíknou do kostýmů a tancujou, krmí hady a pavouky, vaří letkvary.

neděle 26. dubna 2009

Údržba



V neděli dopoledne se Radim zabavil tím, že všem vyčistil kola:-)

Zorbing


Závody Author Český ráj

Dnešní fotky mají hlavně reportážní hodnotu. Jsou ze závodu Author50 Český ráj. Letos jsme jeli už po čtvrtý. Radimek jel poprvé.
Krom nás (já, manžel a Radim), se zúčastnila i rodina mýho bráchy. Na startu vedle mě.

Desítky metrů dlouhejbarevnej had před náma i za náma.


Občerstvovací stanice na 32 km. Tady už je hej ;)


Atmosféra v cíli.



Poháry pro vítěze.

Doprovodnej program.


pátek 24. dubna 2009

Srdíčka


Odpoledne jsme jeli na Branžež. Prezentace na zítřejší závody byla už dnes, tak jsme si vyzvedli startovní čísla a ráno můžeme dýl spát. Cestou domů jsme se stavili u našich, je to skoro při cestě. Mamce už na zahrádce kvetou srdíčka.

Helma v akci


čtvrtek 23. dubna 2009

Helma




Jelikož Radimkovy sportovní aktivity rostou a s nimi i nebezbečí úrazu, přibyla nám domů další helma.


Radim



Hokej na trávě. V květnu Radimkovi začíná tzv. suchej trénink. Museli jsme opatřit hokejballovej míček. Na zahradě ho prohání florballovou hokejkou.

středa 22. dubna 2009

Projížďka

Ještě nemám na tachometru kola ani ujetých 10 km a už jsem v Českým ráji.

Tohle není pole řepky, ale ovocnej sad s rozkvetlejma pampeliškama. V pozadí Bezděz.


Skluzavka

Skluzavku dostal Radimek k druhým narozeninám, tudíž ji má už skoro tři roky.



pondělí 20. dubna 2009

Uši

Tahle fotka se mi dobře hodí k tomu, co chci napsat. Už několik dní se mi zdálo, že mě Radimek nevnímá, že dělá, že neslyší. Nakonec mi s pláčem přiznal, že není hluchej, ale má zalehlý uši. Museli jsme k dr. Ta nám předepsala kapičky, tak doufám, že zaberou.

neděle 19. dubna 2009

Flóra

Poupě balzamíny
Pestík muškátu


Okrasnej strom

Pampeliška
Hyacint
Surfinie




Fauna


Fotky kvalitou nic moc, přesto z nich mám velkou radost. Ptáčata v hnízdě se mi ještě nikdy nepodařilo vyfotit. Hnízdo je v břečťanu, kterej se pne po zábradlí. Přímo pod oknem ložnice. To byl koncert každý ráno. Teď už je hnízdečko prázdný a mladý vyletěli do světa.
Nahoře kosáček nejistě stojící a dole druhej , zamaskovanej v thůjkách.



sobota 18. dubna 2009

pátek 17. dubna 2009

Branžež

Ve čtvrtek odpoledne jsme naložili kola a vyrazili do Branžeže. Byli jsme okouknout trať dětskejch závodů. Za týden v sobotu se tam koná otvírání sezony Author Český ráj. Radim bude závodit v kategorii D6, tzn děti 2003 a mladší.
Až na pár cyklistů tam byl klídek a dalo se tam krásně jezdit. Po lese, po hrázi, v kempu, na pláži.




středa 15. dubna 2009

Vřes



Včera odpoledne jsem byla utrácet v zahradnictví. Krom dvou hortenzií a jedny pelargonie (se zvláštním květem) jsem si přinesla tenhle růžovej vřes.

Andulák


úterý 14. dubna 2009

Voda

Moje první dlouhá voda. Chystala jsem se na ní už dlouho, jenže jsem žádnou nemohla najít. Nakonec stačilo se trošku porozhlídnout a zjistit, že ji mám vlastně za rohem :)

Pondělí velikonoční

Začalo to už v neděli bolestí hlavy. Večer už mě škrábalo v krku. V noci mě bolely uši. Ráno se mi točila hlava. Byla jsem ráda, že jsem vypravila Radimka na pomlázku. Focení jsem přenechala tatínkovi.
Víc než zkažený Velikonoce mě mrzelo, že nepojedu na plánovanej výlet s příbuznýma do Prahy. Byla v plánu kolaudace bytu neteře a projížďka parníkem. Nakonec jel jen manžel s Radimkem. Já jsem ležela, pospávala a z postele byla schopna vylízt až ve tři odpoledne... Dnes mi je už naštěstí líp. Kluci přijeli až večer, Radimek spící. A spal až do rána.